Esitelmä korjaa yleisiä väärinkäsityksiä Temppeliherroista ja kuvaa heidän tehtäväänsä Temppelivuorella Jerusalemissa, minkä takia heitä kutsuttiin myös nimellä ”Pyhän Aarteen Suojelijat”. Esityksessä sukelletaan kuvaannollisesti Temppelivuoren alle ja käydään läpi historian aikana löytyneitä maanalaisia rakennelmia.

Esitelmässä käydään läpi Temppelivuoren tutkimuksista kirjoitettuja kirjoja ja päädytään ns. Parkerin tutkimuskuntaan, jolla on hyvin vahva side Suomeen. Suomalainen Henrik Juvenius väitti löytäneensä Hesekielin kirjasta salakoodin, joka paljasti Liiton Arkin sijainnin ja sai lopulta joukon englantilaisia innostumaan asian tutkimisesta. Tuon retkikunnan värikkäitä vaiheita käydään läpi tarkemminkin. Vaikka Liiton Arkkia ei julkisen tiedon mukaan ole löytynytkään, Temppelivuoren alueelta on silti löytynyt erinäisiä vihjeitä.

Esitelmä seuraa jälkiä Brittein saarille ja pohtii siellä esiintyviä vihjeitä liittyen Temppelin aarteisiin, mistä päädytään Chartres’n katedraaliin Ranskassa tutkimaan sen antamia lukuisia vihjeitä. Seuraavaksi palataan takaisin Britanniaan Skotlantiin Temppeliherrain historian jäljille ja heidän sinne jättämiinsä vihjeisiin. Skotlannista löytyy yhteydet nykyajan ruusuristiläisiin ja vapaamuurareihin.

Esitelmä kuvaa vapaamuurarien ja ruusuristiläisten temppeleiden pääsymboliikan historian taustat, jotka luultavasti yllättävät yhtä hyvin tavalliset ihmiset kuin jopa näiden järjestöjen omat asiantuntijat. Taustalla on tähtitaivaan labyrintti Temppelivuorelle sijoitettuna, joka johdattaa Liiton Arkin alkuperäiselle kätköpaikalle.