Venetsiasta oli tullut merivallan menettämisen jälkeen johtajiensa suulla muumio. Ludvig XI:n Ranskasta oli feodaaliherrojen vallan kukistamisen ja sitä kautta voimakkaan ja yhtenäisen kuningaskunnan luomisen jälkeen tullut Venetsian vihollinen nro 1. Sen kukistamiseen Venetsia keksi uuden aseen eli kulttuurivallankumouksen. Tehtävään he valjastivat ns. sieluttomat psykopaatit.

Venetsialaisen pääjuonittelijan tavoitteena oli yhdistää kaikki kristilliset kirkot ja kääntää sen opit vastakkaiseksi, saatanalliseksi kirkoksi. Tätä tavoitetta alettiin toteuttaa kalvinismista hyvin militantein opein, mistä seurasi Ranskan äärimmäisen raa’at uskonsodat. 36 vuotta kestäneissä sodissa tuhottiin koko Ranska vähintäänkin henkisesti.

Pian venetsialaiset saivat myös Alankomaat ja Espanjan ja lopuksi myös Englannin ja Espanjan sotimaan keskenään. Englanti oli avain Espanjan tuhoamisessa ja lopulta Espanjan merivallan kukistamisessa. Sodassa pidettiin 12 vuoden tauko, jona aikana Venetsian nuoret suvut siirtyivät Hollantiin ja käynnistivät maailman uudelleenvaltauksen perustamalla Amsterdamin Keskuspankin ja maailmalle uuden varantovaluutan, ja Hollannin Itä-Intian Kauppakomppanian, joka oli valtio valtiossa.

Syvemmällä tasolla Venetsia halusi katastrofaalisen yleissodan Eurooppaan, josta Venetsia voisi pysyä syrjässä ja selviytyä siten ainakin siihen asti, kunnes fondien eli nuorten sukujen etäpesäke Pohjois-Eurooppaan voitiin saattaa päätökseen. Syntyi 30-vuotinen sota, hyvin raaka ja sekava sota.

Alankomaat oli venetsialaisille ainoastaan välietappi ja katseet kääntyivät pian Englantiin jo Henrik VIII:n kaudella 1509-47. Alkoi monimutkainen juonittelu, jossa Venetsia syötti kuninkaan lähipiiriin erilaisia manipuloijia. Brittiläisiä miehiä otettiin koulutukseen Paduan yliopistoon Venetsiaan ja heistä luotiin Britannian oligarkia, joka on yhä tänä päivänä voimissaan. Uskonnollisten sotien ja valtataisteluiden seurauksena venetsialaisten hollantilainen agentti, kuningas Wilhelm Oranialainen saapui lopulta brittien oligarkkien kutsumana Englantiin 1688 ja anasti vallan ns. Mainiossa Vallankumouksessa. Samassa yhteydessä lopetettiin venetsialaisten vihollisten, Temppeliherrojen perinnettä jatkanut vapaamuurarijärjestö ja luotiin uusi tilalle. Vuonna 1714 Englannin valtaus oli lopulta saatu päätökseen.